Monday, November 18, 2013

Mudahnya Ber 'Shaklee'

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera pada semua....

Hanya nak memaklumkan bahawa Shaklee kini telah menambahbaik sistem mereka dan kini boleh ditempah secara online. 

Tempoh hantaran adalah daripada 4-5 hari bekerja bagi kawasan bandar dan 5-7 hari bekerja di kawasan pendalaman.

Saya telah mencuba pembelian secara online dengan Shaklee dan berpuas hati dengan sistem tersebut. Tempahan dibuat pada hari Khamis tengah hari dan telah menerima tempahan pada hari Sabtu minggu yang sama. Dihantar dengan keadaan yang baik di dalam kotak.

Untuk makluman caj penghantaran Shaklee adalah RM10 sahaja untuk tempahan di dalam Semenanjung Malaysia dan RM 20 bagi Sabah dan Sarawak. Mereka juga sertakan nombor consignment bagi semua customer, jadi kita boleh keep track status barangan yang ditempah....

Memang mudah. Tidak perlu lagi :

1. Meredah kesesakan lalu lintas
2. Elakkan beratur panjang untuk pembelian
3. Elakkan masa menunggu yang lama

Jadi, kepada customer Sihat Booster, kami boleh memberikan jaminan penghantaran barangan dengan baik daripada Shaklee.... 

Bulan ini ada promosi Vivix, beli 6 percuma 1, rugi tak rebut peluang yang datang entah berapa kali. Jadi, jangan lupa untuk tempah dengan kami ye....Khasiat Vivix boleh di baca di entri ini dan ini ye....

Shaklee Independent Distributor
Nor Hana
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID - 862687
Anda Berminat? utk sebarang pertanyaan / pesanan hubungi kami di : SMS/Whatsapp : 012 -3797372
Emel : sihatbooster@gmail.com
Facebook : Nor Hana / Mohd Faiz Hashim  * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Saturday, August 24, 2013

Keistimewaan omega 3 asid lemak

Selamat pagi semua....assalamualaikum..

Pagi-pagi ini mencari info berkenaan omega 3 asid lemak dan kelebihannya. Amboiiii....mentang2 lah buat sales bulan ni Omegaguard (^_^)v...

oklah..omega 3 asid lemak nih... mempunyai banyak kelebihan...antara yang saya dapat daripada sumber Shaklee dan daripada cik google ni adalah ....

Asid lemak omega 3 diperlukan oleh badan, namun begitu badan manusia tidak boleh menghasilkan asid lemak ini. Jadi, ianya boleh didapati daripada sumber makanan manusia, antara yang paling popular adalah daripada ikan (salmon, tuna, halibut, dll), tumbuh- tumbuhan, minyak kacang.

Kelebihan asid lemak omega 3 disenaraikan seperti berikut (yang ini diringkaskan ye daripada laman web University of Maryland Medical Center) dan juga daripada leaflet Shaklee...

1. Perkembangan otak serta tumbesaan normal
 - membantu di dalam perkembangan otak serta mata janin di dalam kandungan ( bagi ibu- ibu mengandung). Jika semasa di dalam kandungan bayi tidak menerima asid lemak omega 3 yang mencukupi boleh menyebabkan masalah penglihatan serta sistem saraf pada bayi.
- membantu dalam perkembangan otak serta tumbesaran bayi ( komunikasi yang lebih bagus antara neuron di dalam otak) - bagi ibu- ibu menyusukan anak

2. Kurangkan inflamasi dan risiko menghidap penyakit kronik seperti penyakit jantung, artritis dan kanser.
- penyakit seperti rheumatoid artritis di mana inflamasi di sendi

3. Membantu dalam mengekalkan tekanan darah yang normal, mengurangkan tahap kolesterol secara keseluruhan serta tahap trigliserida dan membantu dalam mengawal pembekuan darah.

4. Membantu mengurangkan masalah senggugut , tekanan perasaan, menopaus, osteoporosis.

sumber:
1. http://umm.edu/health/medical/altmed/supplement/omega3-fatty-acids
2. http://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/omega-3/
3. Leaflet Shaklee

Shaklee Independent Distributor
Nor Hana
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID - 862687
Anda Berminat? utk sebarang pertanyaan / pesanan hubungi kami di :
SMS/Whatsapp : 012 -3797372
Emel : sihatbooster@gmail.com
Facebook : Nor Hana / Mohd Faiz Hashim
 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Friday, August 16, 2013

PROMOSI OGOS ADVANCE JOINT HEALTH TABLET









Shaklee Advanced Joint Health Tablet 
  • satu formulasi proprietari yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang amat berkesan, yang dapat menyokong pergerakan, kelenturan sendi dan fungsi sendi yang sihat.
  • Ia dihasilkan dari ramuan aktif yang bertindak dengan pantas bagi menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendi-sendi. 
  • mengandungi ekstrak unique Boswellia aktif dengan paten tertunda, ekstrak Jagung dan nutrien penting lain termasuk Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan. 
  • dengan menggunakan tumbuhan dan bahan-bahan berasaskan mineral, Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah formula sayur-sayuran 100%.

Advanced Joint Health Tablet memberi manfaat kpd sendi-sendi sihat dalam 3 cara:

1. Menyokong keselesaan sendi -  Ekstrak Boswellia
- menghalang pembentukan bahan kimia yang menyerang tulang rawan.

2. Bertindak sebagai kusyen - Ekstrak Jagung
- membantu mengekalkan tulang rawan

3. Memelihara tisu penyambung yang sihat - Zink, Tembaga, Mangan, Vitamin C
- nutrien penting dalam kesihatan sendi


Shaklee Independent Distributor
Nor Hana
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID - 862687
Anda Berminat? utk sebarang pertanyaan / pesanan hubungi kami di :
SMS/Whatsapp : 012 -3797372
Emel : sihatbooster@gmail.com
Facebook : Nor Hana / Mohd Faiz Hashim
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Wednesday, May 22, 2013

Tips Untuk Membantu Mengurangkan Badan Letih

Ha....Kali ni nk cerita sikit pasal membantu kurangkan letih ni...Lumrahla kan, mesti semua orang letih. Kita kena organize diri sendiri untuk membantu kurangkan letih dan juga stress. Ikuti tips kat bawah ye...(ikut kesesuaian masing2 ye)...


Rasa penat dan letih memang sesuatu yang biasa untuk ibu-ibu mengandung, berkerjaya (kerja di pejabat dan rumah) dan tak lupe juga untuk bapa-bapa ( yang lelaki bujang juga v(^_^)v ) ....

Memang kalau dah berkeluarga ini lah kebiasaannya...Tips-tips untuk kurangkan rasa penat dan stress...

1. Niat - niat penting Lillahi Taala...Kita sebagai khalifah di muka bumi perlu pasang niat buat semuanya kerana Allah Taala

2. Kurangkan stress - sentiasa ada positif "mind set". Mana ada manusia kat muka bumi ni tak stress kan...opsss orang gila je kan...;p jangan mare ye...

3. Adakan jadual harian untuk diri sendiri - bantu diri kita untuk kurangkan masalah.Buat jadual harian. Contoh : Jam 6.00 pagi Bangun Subuh, Jam 6.30pagi - Masak sarapan , Jam 6.45 pagi - basuh kain, etc,etc....


4. Makanan- makan makanan yang seimbang..Ada kata coklat boleh membantu untuk memberikan rasa kepuasan..Tapi, ianya depends pada tuan punya badan ye. Ada yang kata menggemukkan , etc.etc.... Kalau yang ni, saya makan suplemen la. Almaklumla tokey suplemen...v(^_^)v jangan mare.... Apa yang saya amalkan simple je, makan Vitalea (Multivit), B Complex , Vitamin C dan ESP. Kalau nk tambah cantik leh cuba makan Vivix dengan Collagen skali.... Ha...kalau nak tau berkenaan vitamin2 nih, leh baca blog ni ye...

Ataupun nak tau lebih lanjut leh whatsapp/ SMS je kat nombor yang tertera ye....jangan segan2 ye....

Shaklee Independent Distributor
Nor Hana Shaklee Independent Distributor 
Shaklee ID - 862687 
Anda Berminat? utk sebarang pertanyaan / pesanan hubungi kami di : 
SMS/Whatsapp : 012 -3797372 
Emel : sihatbooster@gmail.com 
Facebook : Nor Hana / Mohd Faiz Hashim 
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Monday, March 4, 2013

PROMOSI MARCH | OsteMatrix™



Komprehensif, Terbukti Secara Klinikal dan Mudah diTelan
Anda memerlukan lebih daripada kalsium semata-mata untuk memb ina tulang yang kuat.
OsteMatrix™ juga menyediakan satu matriks unit nutrien kritikal termasuk kalsium, vitamin D, magnesium dan banyak lagi untuk membina dan mengekalkan tulang yang kuat

  • Membina tulang dan gigi yang kuat
  • Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal
  • Membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf
  • Membantu mengurangkan simptom-simptom sengugut seperti perut kembung, kekejangan, retensi air, mudah meradang dan kemurungan
OsteMatrix™ Membekalkan:
  • 1000mg (100% Pengambilan Harian) unsur kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai kepekatan yang tinggi dan mudah menyerap dari alam semulajadi.
  • 400mg ( 100% Pengambilan Harian) magnesium untuk membantu mengabungkan kalsium ke dalam tulang serta memguatkannya
  • 400IU (100% Pengambilan Harian) vitamin D untung merangsang penyerapan kalsium





Shaklee Independent Distributor
Nor Hana
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID - 862687
Anda Berminat? utk sebarang pertanyaan / pesanan hubungi kami di :
SMS/Whatsapp : 012 -3797372
Emel : sihatbooster@gmail.com
Facebook : Nor Hana / Mohd Faiz Hashim
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Thursday, February 7, 2013

PROMOSI FEBRUARI | OMEGA GUARD™



Apakah OmegaGuard™????

1. Melindungi Jantung Anda
  • OmegaGuard™ membekalkan asid lemak omega-3 yang berpotensi ultratulen dengan spektrum penuh bergred farmaseutikal

2. Membantu Mengurangkan Risiko Penyakit Jantung
  • Satu penyelidikan yang menyokong fakta tersebut menunjukkan bahawa pengambilan omega-3 seperti EPA dan DHA bole mengurangkan risiko penyakit jantung koronari.
  • Penyelidikan juga menunjukkan bahawa paras asid lemak omega-3 yang tinggi dapat memperbaiki kesihatan kardiovaskular di samping membantu memelihara tekanan darah dan paras trigliserida yang normal.
  • Omega-3 dapat memelihara kesihatan otak, penglihatan dan fungsi-fungsi sendi.

3. Minyak Ikan Terbaik Di Dunia
  • OmegaGuard™ mengandungi satu rangkaian penuh 7asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA,DHA, ALA dan lain-lain lagi
  • EPA menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi-fungsi otak.
  • Satu hidangan OmegaGuard™ menyediakan 990mg asid lemak omega-3

4. Ultratulen dan Bergred Farmaseutikal
  • OmegaGuard™ dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari tiga molekul yang memekatkan omega-3  yang bermanfaat dan semulajadi. 
  • Menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat di dalam kebanyakan jenis ikan.




Shaklee Independent Distributor
Nor Hana
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID - 862687
Anda Berminat? utk sebarang pertanyaan / pesanan hubungi kami di :
SMS/Whatsapp : 012 -3797372
Emel : sihatbooster@gmail.com
Facebook : Nor Hana / Mohd Faiz Hashim

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Tuesday, February 5, 2013

TWP | DIGESTIVE HEALTH SET

RETAIL PRICE : RM 345.00 
"Get a good Gut Feeling"
Sistem penghadaman yang baik adalah asas kepada tubuh yang sihat. Sembelit, mulut berbau, najis berbau, mengidam makanan, perut berangin dan kembung adalah masalah pernghadaman yang biasa dialami oleh kebanyakan orang. Sistem penghadaman yang tidak sihat mengakibatkan :

  • Penambahan berat badan
  • Masalah gastrik
  • Perut buncit
  • Kanser usus
  • Masalah penghadaman
  • Sistem imun yang lemah

Set Shaklee Digestive Health dapat membantu meningkatkan kesihatan sistem penghadaman untuk kekal sihat

Kebaikan Set ini :

  • Melegakan sembelit
  • Meningkatkan kesihatan sistem penghadaman 
  • Menyokong kesihatan usus
  • Membantu menyahtoksin badan
  • Membantu mengurangkan berat badan
  • Melegakan perut yang tidak selesa

Set Ini Mengandungi:-

1x Peppermint-Ginger Plus(90 tablet)
Melegakan Senak Perut
Kajian klinikal menunjukkan  pengambilan halia sebagai makanan tambahan di dalam diet dapat membantu mengurangkan masalah senak perut

  • Mengandungi empat herba formula unik
  • Menyediakan pudina dan halia- penggunakan herba, jintan putih dan jintan manis sejak berabad-abad yang lalu dapat melegakan senak perut
  • Sesuai untuk pengembara-pengembara yang mengalami masalah senak perut semasa dalam perjalanan
************************************************************************************************************



1x ESP - Soy Protein Isolate Powder (850g) 
Membekalkan Tenaga berkekalan dengan protein berasaskan tumbuhan yang berkualiti tinggi
ESP merupakan sumber protein biologi yang lengkap berasaskan tumbuhan yg semulajadi rendah lemak, bebas kolesterol dan kaya dengan asid amino penting. Ia terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya.

  • Tumbuhan berprotein yang berkualiti tinggi dengan kandungan 14gram protein soya sihat dan 500mg kalsium bagi setiap hidangan.
  • Membantu mengekalkan kepejalan otot.
  • Glisemik rendahyang dapat membantu mengekalkan gula dalam darah yang normal
  • Membantu menyokong sistem imun, mengekalkan tahap kolesterol normal dan mengalakkan kesihatan jantung dan prostat
************************************************************************************************************



1x ALFALFA COMPLEX (700tablet)
Antara Khasiat dan Kebaikan Alfalfa Complex:

  • Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian
  • Melegakan sakit sendi dan belakang.
  • Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
  • Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita).
  • Merawat arthitis
  • Bagus untuk elergi dan ekzema
  • Merawat athma
  • Mencuci usus bagi membuang toksik
  • Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor
  • Meneutralkan asid dalam badan..........dan banyak lagi
************************************************************************************************************

1x Herb-Lax™ (120 tablet )
Menyokong Keseimbangan
Diet yang kaya dengan serat, air yang mencukupi dan senaman yang tetap, kesemuanya memberi sumbangan kepada pembuangan air besar yang tetap. Pada masa-masa yang tertentu, Herb-Lax™ yang lembut bole membantu:

  • Julap lembut untuk kegunaan sekali sekali
  • Menggalakkan tindakan perbersihan yang lembut bagi membantu proses semulajadi tubuh badan
  • Daun Senna telah digunakan secara tradisional sejak beribu tahun dahulu sebagai julap semulajadi



Shaklee Independent Distributor
Nor Hana
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID - 862687
Anda Berminat? utk sebarang pertanyaan / pesanan hubungi kami di :
SMS/Whatsapp : 012 -3797372
Emel : sihatbooster@gmail.com
Facebook : Nor Hana / Mohd Faiz Hashim

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

TWP | FLAWLESS BEAUTY SET

RETAIL PRICE : RM 865.50
"For Healthier Feeling, More Youthfull-Looking Skin"
Kolagen berfungsi bagi mengekalkan kenajalan dan ketegangan kulit. Kulit yang kerap terdedah kepada pancaran matahari ditambah dengan pencemaran sekeliling menyebabkan kolagen didalam sel kulit menyusut dengan lebih cepat sebelum ia mampu dibina semula. Akibatnya kehilangan kolagen menjadikan kulit kendur berkedut, kuku mudah patah dan rambut nipis tidak bermaya.

Shaklee menawarkan Set Flawless Beauty yang lengkap dengan nutrisi penting untuk menyerlahkan kejelitaan anda.

Kebaikan Set Ini:

  • Membantu menghasilkan kolagen yang diperlukan bagi memelihara kesihatan kulit, tendon, ligamen, dan salur darah
  • Menggalakkan kulit menjadi lebih tegang, anjal dan lembut
  • Menggalakan rambut menjadi kuat, lebat dan bersinar
  • Membantu mengekalkan kesihatan tulang rawan, tulang dan gigi
Set Ini mengandungi :

1x Sustained Release Vita-CTM500 mg (180tablet)
  • Merupakan produk pertama yang menawarkan vitamin C dengan kawalan pelepasan secara semula jadi secara berperingkat selama 5(lima) jam.
  • Sebagai satu antioksidan yang kuat, vitamin C merupakan nutrien yang mempunyai fungsi secara menyeluruh.
  • Menyokong kesihatan jantung, kesihatan imun, keutuhan sel serta kesihatan mata, gigi, gusi, tulang, otot dan pembuluh darah.
  • Tubuh sering kehilangan vitamin C semasa melakukan aktiviti harian.  
  • Vita C dengan pelepasan berperingkat dapat membantu dalam menyalurkan vitamin C berterusan. 
  • Vita-C 500mg yang semulajadi ini membantu menyediakan vitamin C yang diperlukan tubuh.
***********************************************************************************************************

1x Vivix™ ( 150ml)
Kebaikan Vivix™ :
  • Memelihara keseluruhan kesihatan
  • Membantu anda berasa lebih bertenaga
  • Menguatkan sisterm Imun
************************************************************************************************************

1x Collagen Powder ( 15 sachet)
Kelebihan Collagen Powder:

1. Anti Penuaan
- mengecilkan liang-liang pori yang kelihatan , menghilangkan kedutan dan garis-garis halus

2. Mengembalikan Keanjalan
- menjadikan kulit lebih tegang, anjal dan lembut

3. Melembapkan
- melembapkan kulit bagi mengurangkan rase kering dan gatal pada muka.

4. Mencerahkan
- mengurangkan pigmentasi, jeragat dan kulit tidak sekata.

5. Menegangkan 
- membantu menegang dan menganjalkan payudara

6. Menyuburkan
- menjadikan rambut lebih sihat, tidak mudah gugur, bercabang serta tebal dan bersinar

7. Meningkatkan Pergerakan
- menyokong kesihatan sendi dan kekuatan tulang




Shaklee Independent Distributor Nor Hana Shaklee Independent Distributor Shaklee ID - 862687 Anda Berminat? utk sebarang pertanyaan / pesanan hubungi kami di : SMS/Whatsapp : 012 -3797372 Emel : sihatbooster@gmail.com Facebook : Nor Hana / Mohd Faiz Hashim * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

BRILLIANT SET

RETAIL PRICE: 584.25 
"Enhance alertness, memory & efficiency in work"
Dalam dunia yang penuh mencabar, sama ada yang muda mahupun yang tua berusaha untuk mencapai yang terbaik dalam hidup mereka. Dalam mencapai kejayaan, ramai yang menghadapi pelbagai masalah kesihatan, antaranya:

  • Tekanan
  • Kelesuan dan sakit badan
  • Kurang tidur
  • Kurang daya tumpuan 
  • Sakit kepala berulang
  • Lemah daya ingatan
  • Kurang peka

Set Brilliant Shaklee memberikan anda satu set yang lengkap dalam mencapai kesihatan yang lebih baik dan hebat

Kebaikan Set ini:

  • Membantu melegakan tekanan
  • Membantu mengurangkan kemurungan dan memperbaiki emosi
  • Berasa lebih tenaga
  • Menggalakkan tidur yang sempurna
  • Meningkatkan daya ingatan dan keupayaan pembelajaran

SET INI MENGANDUNGI :-

1x ESP - Soy Protein Isolate Powder (850g) 
Membekalkan Tenaga berkekalan dengan protein berasaskan tumbuhan yang berkualiti tinggi
ESP merupakan sumber protein biologi yang lengkap berasaskan tumbuhan yg semulajadi rendah lemak, bebas kolesterol dan kaya dengan asid amino penting. Ia terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya.

  • Tumbuhan berprotein yang berkualiti tinggi dengan kandungan 14gram protein soya sihat dan 500mg kalsium bagi setiap hidangan.
  • Membantu mengekalkan kepejalan otot.
  • Glisemik rendahyang dapat membantu mengekalkan gula dalam darah yang normal
  • Membantu menyokong sistem imun, mengekalkan tahap kolesterol normal dan mengalakkan kesihatan jantung dan prostat
************************************************************************************************************

1x B-Complex (120 tablet)
Shaklee B-Complex mengandungi 8jenis vitamin B yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengantikan nutrisi vitamin B yang hilang untuk membantu menguatkan jantung, peparu, dan organ-organ penting yang lain.

  • Vitamin B penting untuk keseluruhan fungsi tubuh yang baik sama ada daripada segi kesihatan jantung, sintesis DNA, menguruskan tekanan apatah lagi dalam membina tenaga metabolisme.
  • Vitamin B berupaya meningkatkan penglihatan mata dan sistem pernafasan.
  • Kekurangan Vitamin B bole menyebabkan prestasi badan merosot dan tidak berfungsi dengan baik.
************************************************************************************************************

1x OsteMatrix™(120 tablet)

OsteMatrix™ Membekalkan:
  • 1000mg (100% Pengambilan Harian) unsur kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai kepekatan yang tinggi dan mudah menyerap dari alam semulajadi.
  • 400mg ( 100% Pengambilan Harian) magnesium untuk membantu mengabungkan kalsium ke dalam tulang serta memguatkannya
  • 400IU (100% Pengambilan Harian) vitamin D untung merangsang penyerapan kalsium
************************************************************************************************************

1x OmegaGuard™(90 tablet)

Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan  Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam. DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan.

Shaklee OmegaGuardTM merupakan makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan.  Satu hidangan OmegaGuardTMmenyediakan 1000mg asid lemak omega 3  termasuk DHA dan EPA. 

************************************************************************************************************

1x LECITHIN ( 180tablet)
Kebaikan :
Penting Untuk Fungsi Otak
  • Acethylcholine penting untuk fungsi otak - berfikir, ingatan, konsentrasi, menentukan kita berdiri, berlari, makan, bercakap, tidur, penghadaman dsb.
Untuk Penghadaman
  • Lecithin diperlukan untuk menghasilkan bahan kimia yang dipanggil bile daripada kolesterol. Bile amat penting untuk proses penghadaman
Untuk Sel
  • Lecithin penting untuk mengangkut, menghantar bahan-bahan lemak dari makanan ke sel-sel.
  • Choline & lecithin menguatkan selaput sel-sel neuron dan semua sel-sel tubuh badan kita
Untuk Kesihatan  Kardiovascular  (SISTEM JANTUNG)
  • Fungsi utama lecithin adalah sebagai “Fat Emulsifier “ ia amat penting untuk perlindungan sistem jantung.
********************************************************************************

1x Cinch™ Energy Tea Mix (28 stick)

Adunan Proprietari Teh Putih, Merah dan Hijau Matcha yang ada umph!
Teh eksotik putih, merah dan hijau matcha dipetik dan diadun dengan berhati-hati untuk mewujudkan minuman luar biasa hebat.  Ia dapat meningkatkan tenaga secara semulajadi dan rasa yang nyaman. 
  • Selamat, peningkatan tenaga semulajadi.  
  • Diminum secara panas atau sejuk. 
  • Merupakan alternatif minuman bergula dan kopi terbaik.
  • Peningkatan tenaga segera.
  • Bungkusan kecil dan mudah dibawa bagi setiap satu hidangan
  • Tanpa perasa, pewarna dan pemanis tiruan.



Shaklee Independent Distributor
Nor Hana
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID - 862687
Anda Berminat? utk sebarang pertanyaan / pesanan hubungi kami di :
SMS/Whatsapp : 012 -3797372
Emel : sihatbooster@gmail.com
Facebook : Nor Hana / Mohd Faiz Hashim

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Thursday, January 17, 2013

TWP | HEALTHY CIRCULATORY SET

RETAIL PRICE :  RM 632.50 
"Improve Circulation Naturally and Live a Healthier Life"
Masalah  jantung merupakan punca utama kematian di Malaysia juga global. Biasanya tiada simptom bagi penyakit ni. Ia membunuh secara senyap. Serangan jantung atau strok yang pertama mungkin menjadi yang terakhir!!!

Set Healthy Circulatory Shaklee di bawa khas untuk membekalkan nutrien yang penting dalam mengekalkan jantung yang kuat dan sihat.

Kebaikan Set ini:

  • Membantu melancarkan peredaran darah
  • Mengekalkan kesihatan secara menyeluruh

Set Ini Mengandungi :


1x OmegaGuard(90 tablet)

Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan  Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam. DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan.

Shaklee OmegaGuardTM merupakan makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan.  Satu hidangan OmegaGuardTMmenyediakan 1000mg asid lemak omega 3  termasuk DHA dan EPA. 
************************************************************************************************************


1x ALFALFA COMPLEX (700tablet)
Antara Khasiat dan Kebaikan Alfalfa Complex:

  • Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian
  • Melegakan sakit sendi dan belakang.
  • Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
  • Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita).
  • Merawat arthitis
  • Bagus untuk elergi dan ekzema
  • Merawat athma
  • Mencuci usus bagi membuang toksik
  • Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor
  • Meneutralkan asid dalam badan..........dan banyak lagi
************************************************************************************************************


1x GARLIC (60tablet)
Kajian Makmal menunjukkan yang Allicin, sebatian yang terrdapat di dalam bawang putih, mempunyai pelbagai manfaat termasuk dalam memberi sokongan untuk mengekalkan tahap kesihatan mikro organisma lain dalam:

  • Membantu mengekalkan tekanan darah normal dan tahap kolestrol
  • Menggalakkan kesihatan kardiovaskular
  • Memelihara tahap kesihatan mikro organisma penting
  • Formulasi Shaklee yang unik bagi mengekalkan komponen semulajadi bawang putih segar, termasuk sebatian pembentuk alisin
  • Menggabungkan faedah kesihatan bawang putih dengan faedah antioksidan spearmint dan rosemary
************************************************************************************************************


1x Vita-E Complex® (120 tablet)
  • Melindungi jantung
  • Mempertingkatkan Kemampuan Reproduktif
  • Anti-Penuaan
  • Anti-Oksidan yang Kuat
  • Kelestarian Tenaga
  • Memperbaiki Arthritis
  • Menghalang Keguguran
  • Memperbaiki Parut
************************************************************************************************************




1x LECITHIN ( 180tablet)
Kebaikan :
Penting Untuk Fungsi Otak
  • Acethylcholine penting untuk fungsi otak - berfikir, ingatan, konsentrasi, menentukan kita berdiri, berlari, makan, bercakap, tidur, penghadaman dsb.
Untuk Penghadaman
  • Lecithin diperlukan untuk menghasilkan bahan kimia yang dipanggil bile daripada kolesterol. Bile amat penting untuk proses penghadaman
Untuk Sel
  • Lecithin penting untuk mengangkut, menghantar bahan-bahan lemak dari makanan ke sel-sel.
  • Choline & lecithin menguatkan selaput sel-sel neuron dan semua sel-sel tubuh badan kita
Untuk Kesihatan  Kardiovascular  (SISTEM JANTUNG)
  • Fungsi utama lecithin adalah sebagai “Fat Emulsifier “ ia amat penting untuk perlindungan sistem jantung.
***********************************************************************************************************


1x ESP - Soy Protein Isolate Powder (850g) 
Membekalkan Tenaga berkekalan dengan protein berasaskan tumbuhan yang berkualiti tinggi
ESP merupakan sumber protein biologi yang lengkap berasaskan tumbuhan yg semulajadi rendah lemak, bebas kolesterol dan kaya dengan asid amino penting. Ia terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya.

  • Tumbuhan berprotein yang berkualiti tinggi dengan kandungan 14gram protein soya sihat dan 500mg kalsium bagi setiap hidangan.
  • Membantu mengekalkan kepejalan otot.
  • Glisemik rendahyang dapat membantu mengekalkan gula dalam darah yang normal
  • Membantu menyokong sistem imun, mengekalkan tahap kolesterol normal dan mengalakkan kesihatan jantung dan prostat
************************************************************************************************************



Shaklee Independent Distributor
Nor Hana
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID - 862687
Anda Berminat? utk sebarang pertanyaan / pesanan hubungi kami di :
SMS/Whatsapp : 012 -3797372
Emel : sihatbooster@gmail.com
Facebook : Nor Hana / Mohd Faiz Hashim

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Tuesday, January 15, 2013

8 Langkah Ke Arah Sistem Penghadaman yang sihat

Sistem penghadaman amat penting untuk setiap orang. Jika sistem penghadaman menghadapi masalah, seseorang itu berisiko untuk menghadapi penyakit....Ketahui Langkah-langkah untuk sistem penghadaman yang sihat....

1.  Makan makanan yang tinggi kandungan serat



2. Dapatkan protein yang secukupnya




3. Hadkan pengambilan lemak & gula


4. Kekalkan badan dihidrat


  5. Bersenam selalu


 6. Bertenang


7. Berhenti merokok dan hadkan pengambilan alkohol 


 8. Hadkan pengambilan : Jeruk, kopi, teh & makanan pedas






Sumber: Shaklee




Shaklee Independent Distributor 
Nor Hana 
Shaklee Independent Distributor 
Shaklee ID - 862687 
Anda Berminat? utk sebarang pertanyaan / pesanan hubungi kami di : 
SMS/Whatsapp : 012 -3797372 
Emel : sihatbooster@gmail.com 
Facebook : Nor Hana / Mohd Faiz Hashim 
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

TWP | SUGAR CONTROL SET

RETAIL PRICE : RM 553.75
"Help Improve Glucose Intolerence and Maintain Overall Health"
Penyakit  kencing  manis semakin menular dikalangan orang ramai, tetapi masih ramai yang tidak sedar mereka mempunyai risiko yang tinggi untuk mendapatkannya. Menurut Persatuan Diabetes Malaysia, sebanyak 1.2juta rakyat Malaysia menghidap penyakit kencing manis.

Penyakit kencing manis membawa kepada masalah:

  • Penyakit jantung
  • Penyakit buah pinggang
  • Luka lambat sembuh
  • Hilang fungsi saraf

Set Sugar Control Shaklee membekalkan nutrisi lengkap untuk meningkatkan kesihatan pengidap kencing manis.

Kebaikan Set Ini:

  • Mengekalkan paras gula sihat dalam darah
  • Melegakan rasa kebas dan semut-semutan
  • Membantu menyembuhkan luka

Set Ini Mengandungi :

1x ESP - Soy Protein Isolate Powder (850g) 
Membekalkan Tenaga berkekalan dengan protein berasaskan tumbuhan yang berkualiti tinggi
ESP merupakan sumber protein biologi yang lengkap berasaskan tumbuhan yg semulajadi rendah lemak, bebas kolesterol dan kaya dengan asid amino penting. Ia terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya.

  • Tumbuhan berprotein yang berkualiti tinggi dengan kandungan 14gram protein soya sihat dan 500mg kalsium bagi setiap hidangan.
  • Membantu mengekalkan kepejalan otot.
  • Glisemik rendahyang dapat membantu mengekalkan gula dalam darah yang normal
  • Membantu menyokong sistem imun, mengekalkan tahap kolesterol normal dan mengalakkan kesihatan jantung dan prostat
************************************************************************************************************


1x Vita-Lea® Iron Formula (120 tablet)
Makanan tambahan yangs eimbang dna paling komprehensif di dalam sains Shaklee yang mampu di miliki, Vita-Lea diformulasikan khusus dengan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.

Penggunaan harian Vita-Lea bole:

  • Meningkatkan kesihatan secar menyeluruh
  • Menyokong jangka hayat hati, usus dan mata
  • Meningkatkan kekuatan tulang dan sistem imunisasi
  • Memberikan perlindungan menentang kerosakan radikal bebas
************************************************************************************************************

1x GLA COMPLEX (60 tablet)
GLA (  asid linolenik gama) digunakan oleh ramai wanita untuk memelihara kesihatan sepanjang kitaran haid setiap bulan. GLA merupakan sejenis asik lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kite utk membentuk prostaglandin- bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawalatur proses badan yang normal. Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid lemak Omega-6. Ia mengandungi vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel.

  • Mengalakkan kesihatan semasa kitaran haid
  • Menyokong sistem imun
  • Minyak Borage, yang mengandungi GLA semulajadi yang sangat pekat dalam bentuk yang mudah diserap.
************************************************************************************************************

1x ALFALFA COMPLEX (700tablet)
Antara Khasiat dan Kebaikan Alfalfa Complex:

  • Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian
  • Melegakan sakit sendi dan belakang.
  • Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
  • Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita).
  • Merawat arthitis
  • Bagus untuk elergi dan ekzema
  • Merawat athma
  • Mencuci usus bagi membuang toksik
  • Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor
  • Meneutralkan asid dalam badan..........dan banyak lagi
************************************************************************************************************ 

1x Sustained Release Vita-CTM500 mg (180tablet)
  • Merupakan produk pertama yang menawarkan vitamin C dengan kawalan pelepasan secara semula jadi secara berperingkat selama 5(lima) jam.
  • Sebagai satu antioksidan yang kuat, vitamin C merupakan nutrien yang mempunyai fungsi secara menyeluruh.
  • Menyokong kesihatan jantung, kesihatan imun, keutuhan sel serta kesihatan mata, gigi, gusi, tulang, otot dan pembuluh darah.
  • Tubuh sering kehilangan vitamin C semasa melakukan aktiviti harian.  
  • Vita C dengan pelepasan berperingkat dapat membantu dalam menyalurkan vitamin C berterusan. 
  • Vita-C 500mg yang semulajadi ini membantu menyediakan vitamin C yang diperlukan tubuh.
***********************************************************************************************************


1x ZINC COMPLEX (120tablet)
Zinc hadir di dalam semua sel tubuh badan sebagai sebahagian daripada tindakbalas enzim dimana ianya terlibat di dalam pelbagai aktiviti biokimia. Ia perlu untuk tumbesaran dan perkembangan tubuh badan

  • Satu tablet membekalkan 100% nilai harian bgi zinc
  • Dirumus khas dengan zinc glukonat yang mempunyai bio yang tinggi di dalam bes alfalfa dan barli panggang
  • Dengan rumusan sayur sayuran
  • Zinc Dapat Meningkatkan Daya Ingatan dan Tempoh Penumpuan
************************************************************************************************************


Shaklee Independent Distributor
Nor Hana
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID - 862687
Anda Berminat? utk sebarang pertanyaan / pesanan hubungi kami di :
SMS/Whatsapp : 012 -3797372
Emel : sihatbooster@gmail.com
Facebook : Nor Hana / Mohd Faiz Hashim

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...